Az erjedésipari tanműhely jelenlegi állapotában csak a sörgyártás elavult technológiájának megismertetésére alkalmas az itt tanulókkal. Ahhoz, hogy megismerhessék az iparban jelenleg zajló folyamatokat, valamelyest – ha nem is teljes egészében – követnie kell a berendezéseinknek a szakma fejlődését. Gondolhatunk itt az energia-visszanyerő rendszerekre, fejlett tisztítási folyamatokra, a készülő termék folyamatos minőségi ellenőrzéseire.
A sörgyártás csak egy, a számos erjedésipari ágazatok-, illetve az elméleti oktatás témái közül, így a diákok, a képzésekben résztvevők csak könyvből, vázlatokból, képekből tájékozódhatnak mindaddig, míg ki nem lépnek az iskolapadból a munkaerőpiacra. Ezért lényeges, hogy a pálinka-, likőr-, malátagyártás részfolyamatait miniatűr gyártóberendezéseken ismerjék meg, mik nagy segítséget nyújtanak nem csak az elméleti anyagok, de a készségek „élesben való” elsajátításában is, ezáltal egy komplexebb tudást birtokló, leendő szakembereket biztosítunk a munkaerőpiacra.
Jelentős technológiai bővítések