Legutóbbi bejegyzések: SÖR- ÉS ERJEDÉSIPARI SZAKIRÁNY MAGYARORSZÁGI FELÉLESZTÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY

Az alapítvány bemutató filmje

Vége az ünnepeknek, most már mindenki munkára fogható, így zajlanak az előkészületek a háttérben. Gyártódnak a bemutató anyagok szinte minden platformon, és ezekből íme az egyik!

Mit tettünk eddig, vagy honnan is indultunk?

Mit tettünk eddig, vagy honnan is indultunk?

Az alapítvány indításának ötlete akkor villant fel, mikor egy páran elkezdtük látni a jövőt, illetve a jövőnek egy olyan lehetséges változatát, mi nem azzal kecsegtet, hogy azon a területen dolgozzunk, olyan egzisztenciális viszonyok között éljünk, hogy abban kellemesen lehessen lélegezni anélkül, hogy a munka, és…

Megvannak a papírok!

Megvannak a papírok!

Üdv, kedves látogató! Ezúton örömmel jelenti be első posztjában a Sör- és Erjedésipari Szakirány Magyarországi Felélesztéséért nevezetű alapítvány, hogy immáron valóban alapítványi státuszba került, szóval nagyjából egy évnyi elutasítás, beadás, újbóli javításra visszaküldés, várakozás, és már-már kétségbeesés után megszülettünk! Lassacskán az oldal is elnyeri teljes…

SÖR- ÉS ERJEDÉSIPARI SZAKIRÁNY MAGYARORSZÁGI FELÉLESZTÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY | Partnerség kialakítás
19930
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19930,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Partnerség kialakítás

Kétirányú támogatási rendszert kívánunk kialakítani azon élelmiszeripari cégek, vállalatok képviselőivel, amelyek szakágait iskolánkban tanítjuk, és célunk a jelen, illetve jövő szakembereinek legmagasabb szintű képzése. Ezen cégektől várjuk az alapítványi támogatásukat, vállaljuk dolgozóik képzését, illetve lehetőséget nyújtunk kisüzemi körülmények közötti gyártástechnológiánkhoz való hozzáféréshez.

MIÉRT AKARJUK?

Triviális a válasz arra, hogy miért akarjuk mindezt. Az alapítvány azért jött létre, mert az iskola a jelenlegi oktatási helyzetben képtelen finanszírozni a tanműhely folyamatos működését. Fejlesztés pedig még elgondolás szinten sem képes megfogalmazódni. Így a megfelelő szakemberképzés ellehetetlenül, az iskolából kikerülő fiatalok kompetenciája alig lesz jobb, mint a betanított munkásoké, ezért joggal kérdőjelezhető meg úgy a szakmában, mint a törvényalkotásban ezen szak létjogosultsága.

HOGYAN HOZZUK EZT LÉTRE?

Az iskola erjedésipari szakához a következő élelmiszeripari szakágak tartoznak:

  • Szikvíz

  • Üdítőital

  • Szesz és likőrgyártás

  • Malátagyártás

  • Sörgyártás

  • Gyümölcspálinka gyártás

A technológiai bővítés hatására ezen szakágak jelentős része nem csak elméleti anyagként, de fizikai valójukban is megjelennek, mik nem csak az iskolában tanuló diákok számára adnak széleskörű lehetőséget a szakágak elsajátításához. Célunk, hogy az iskolával kapcsolatban lévő nagy- és kisüzemek (Dreher Zrt., Rauch Hungária Kft., Zwack Unicum Nyrt., Fővárosi Ásványvíz- és Üdítőipari Zrt., Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Buszesz Élelmiszeripari Zrt., egyéb lepárló üzemek vagy szeszüzemek) dolgozói számára ki tudjunk alakítani magas szintű oktatási rendszert – lehetőleg rendszeres, évenkénti struktúrában – mi igazodik a cégek, vállalatok munkahelyeinek elvárásaihoz, a dolgozók irányába.

Ezen oktatási rendszer lehetőséget biztosít a jelentkező cég dolgozóinak, hogy minél szélesebb spektrumban tudják elsajátítani a feléjük támasztott követelményeket, vagyis az oktatási anyagnak képesnek kell lenni az adott technológia, az élelmiszerbiztonság, vagy a munkavédelem leghathatósabb bemutatására, vagy a meglévő tudások felfrissítésére. Mindezt interaktív, közvetlen, és hatásos módszerekkel kívánjuk elérni, levéve a cégek válláról azt a terhet, hogy minden évben az ilyen, és hasonló oktatási időszakokat a saját, humán erőforrásaikból kelljen biztosítani.

Miután megteremtettük a technológiai hátterét, így képesek vagyunk olyan együttműködésre a különböző erjedésipari szakágakkal, mik segítséget nyújtanak a legmagasabb diszkréció mellett pl:

  • Kísérleti, illetve új termékek kis mennyiségben való, ellenőrzött körülmények közötti gyártásához.

  • Segítséget nyújthatunk gyártásban lévő termékek receptúrájának (pl. minőség, költséghatékonyság) átalakításához.

  • Meglévő, illetve kis mennyiségben előállítandó (promóciós) termékek legyártásához.

Mindezeket ellenőrzött körülmények között, dokumentálva, akár a cég termékeinek fejlesztőivel együtt dolgozva vagyunk képesek ezeket a feladatokat ellátni, mindezt jóval költséghatékonyabban, mint egy nagyüzem, ahol nincsenek felkészülve kis mennyiségű termékek előállítására, illetve nincs elég kapacitásuk (fizikai, szellemi) a termékek fejlesztéséhez, előállításához.

Ezen lehetőségek mellett – nem utolsó sorban – kifejezett célunk, hogy az alapítvány jelentős sikereket érjen el úgy a szakmában, mint a közvélemény szemében, minek hatására jelentős (országos) reklámfelületet is biztosítunk támogatóink részére, mi nemcsak erkölcsileg erősíti meg a cég pozícióját, de magas kompetenciájú szakembergárdát is képes bevonzani a munkaerő állományukba.

Partner cégek

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com